5 TIPS - lockar med plattång

Jag får ofta höra på salongen att mina lockar alltid håller hur länge som helst på kunden och sen när dom gör det hemma blir det inte samma sak. Så då tänkte jag passa på att dela med mig av DE VIKTIGASTE punkterna när man lockar (i detta fall) med plattång. 


1. DELA UPP HÅRET. Oftast så kanske man känner att man ändå har så lite hår eller att man helt enkelt inte orkar men jag säger verkligen detta - dela upp håret hellre för mycket än för lite. 
De är dessutom skönare att dela upp håret för då har du mer koll!

2. INTE FÖR MYCKET HÅR. Ha hellre lite mindre/tunnare slingor för då går värmen igenom håret bättre. Det där känner man oftast själv beroende på vilken hårkvalitet man har, eller såklart hur stora lockar du vill ha. Men just med plattång håller det bättre om du tar lite smalare slingor. 

3. BÖRJA HÖGST UPP. Ja, oftast tycker man det är snyggast med "svall längst ner" men då blir ju endast halv håret fixerat, och resten kommer gå åt alla håll sen när du går ut eller liknande. Just med plattång så blir det ändå inte så lockigt högst upp, utan mer vågigt (man kan ju välja själv hur mycket man vill snurra plattången). En annan viktig sak är att man inte drar plattång för snabbt, det är något jag märker. Dra den runt håret och sen snurrar du den neråt - långsamt. Annars hinner inte håret få tillräckligt med värme. 


4. SPRAYA INTE INNAN. Alltså noooo!!! Jag hör typ hur håret fräter i mitt huvud just nu. Det är typ som att du steker sönder ditt hår. Vill du verkligen att lockarna ska hålla så kan du spraya direkt efter du lockat (när den fortfarande är varm) med tex saltvattenspray, krama upp håret och håll den som en liten boll i några sekunder så den hinner stanna i locken och sen släpper du ner den.

5. LÅT DET SVALNA. Ja, vänta i 10-15 minuter innan du borstar ur lockarna. Gör du det på en gång hinner inte håret svalna i locken och då dör allt ut på en gång. Så de är typ de viktigaste!!
Hur man borstar ur lockarna kan man göra som man vill. Antingen tar man en svinborste och borstar ur lockarna eller så drar man bara med fingrarna.

Det här är faktiskt samma person :) Lite kul! 
På den första bilden har jag borstat ut lockarna  och den andra har jag bara dragit igenom händerna och sprayat saltvattenspray.

De vad de! Hoppas ni hängde med och att lockarna håller grymt från och med nu! PUSS